Чіпси з сливи Код/Артикул 36
![Чіпси з сливи Код/Артикул 36 від компанії greencard - фото 1](http://images.zakupka.com/i3/firms/27/11058/11058615/chipsi-z-slivi-kod-artikul-36_4ed00d5b3e72ad4_1024x3000.webp.jpg)
Доставка
Оплата
Опис
У сливи досить щільна шкірка, тому волога віддаляється крізь неї довго. А швидкість розмноження бактерій і мікроорганізмів набагато вища. Тому в промислових об'ємах при сушці сливи (а також винограду, абрикоси і тому подібне) використовують сумнівні з точки зору 'нешкідливості' технології. А саме:
- 'обкурювання' плодів продуктом згорання сірки - сірчистим ангідридом (двоокисом сірки, сірчистим газом), відомим також як Sulphur Dioxide або Е220, для захисту плодів від гниття, плісняви, грудах, мікроорганізмів, бактерій. Діоксид сірки ремонтувати відбілювальну і консервуючу дію, гальмує ферментативне потемніння свіжих фруктів, руйнує вітамін В1 і уповільнює утворення меланоїдинів. Але навіть малі дози цього газу можуть викликати сильну алергію і головні болі,
- обробка плодів в окропі з додаванням каустичної соди (NaOH, може маркіруватися як Е524) для того, щоб оболонка плодів порепалася і швидкість виведення вологи збільшилася. Фрукти, оброблені у такий чином, можуть гірчити, а вітамінів (і взагалі користі) в них значково менше,
- обробка чорносливу жирами або гліцерином для надання блиску ('товарного виду'),
- а ще при виробництві чорносливу можуть використати бензинові пальники (паяльні лампи), копчення в 'рідкому диму'.
Сподіваємося, що любителі чорносливу (а також кураги і джерельник) нас строго не судитимуть :)
При виготовленні сливових чіпсів нічого з цього не використовується. Завдяки тонкій нарізці сливи і оптимальній температурі, видалення вологи похідти безпосередньо з м'якуша, а не через щільну шкірку. Тому процес сушіння йде досить швидко, що не дає можливості розвиватися бактеріям і мікроорганізмам. А ось усі корисні вітаміни і мікроелементи сливи в сливових чіпсах
30 грм - 35 грн.
50 грм - 50 грн.