Пшоно Код/Артикул 20
116 ₴
В наявності
Доставка
Детальніше про доставку
Оплата
Характеристики
Код товару
20
Країна виробництва
Україна
Жиры
3 г
білки
12 г
вуглеводи
69 г
Калорійність
334 Ккал.
Опис
Отправка Новая Почта+Укрпочта. Оплата при получении/на карту/счет без НДС/онлайн на сайте.
У чому особливість пшона?
- Пшоно — це цільнозернова крупа з очищених зерен проса. Не плутайте з пшеничною крупою.
- Не містить глютену, а тому підходить людям з непереносністю глютену.
- Після приготування крупинки лишаються роздільними, тому добре смакує в супах та салатах.
- Має легкий горіховий смак.
Яка користь пшона?
- На 12% складається з білка, що особливо важливо для вегетаріанців та спортсменів.
- Пшоно містить всі незамінні амінокислоти, зокрема треонін, валін, лейцин, лізин, гістидин, а також жирні кислоти, мікроелементи, ферменти.
- Вітамінів групи В у пшоні більше, ніж у зернах інших злакових культур. Звідси підтримка нервової системи та обмінних процесів.
- Пшоно – лідер за вмістом кальцію серед усіх інших каш. Містить 13% норми на 100 г.
- Фолієвої кислоти вдвічі більше, ніж у пшениці та кукурудзі.
- Фосфору в 1,5 раза більше, ніж у м’ясі.
- Пшоно також багате фенольними сполуками, зокрема феруловою кислотою. Це впливає на швидке загоєння ран, захист шкіри та протизапальні властивості.
- Катехіни у складі впливають на вивід з організму важких металів.
- Завдяки клітковині, пшоно корисне для злагодженої роботи кишково-шлункового тракту.
Про глютен
- Пшоно — безглютенова крупа.
- Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
- Пшоно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносності. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.
Як готувати пшоно?
- Промийте крупу та замочіть на кілька годин або на ніч. Замочування «пробуджує» пшоно та збільшує корисні речовини в ньому.
- Залийте крупу водою або рослинним молоком у співвідношенні 1:2.
- Готуйте на маленькому вогні близько 20 хв до випаровування води.
- Додайте сіль, спеції на смак та дайте 5 хвилин настоятися.
- Можна вживати як самостійну страву або додавати до супів, салатів.
Чого не варто?
- Вживати при індивідуальній непереносності продукту.
Дивіться також
Покупцям
Умови повернення та обмінуУмови гарантії