Профілактичний трав'яний збір №3 "Для підшлункової" Код/Артикул 20

Профілактичний трав'яний збір №3 "Для підшлункової" Код/Артикул 20 від компанії greencard - фото 1
257 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
20

Опис

Отправка Новая Почта+Укрпочта. Оплата при получении/на карту/счет без НДС/онлайн на сайте.

1. Для чого цей збір?

Цей комплекс трав стане помічником у лікуванні хронічного панкреатиту. Також його можна пропивати курсом для профілактики або після перенесених захворювань підшлункової залози.


Хронічний панкреатит — це хронічний запальний стан підшлункової залози, що зумовлює прогресуючі зміни у тканині підшлункової залози.


2. Ознаки, що підшлункова просить про допомогу:

- біль під грудьми чи зліва під ребрами
- втрата апетиту
- відраза до жирної їжі
- підвищене слиновиділення
- відрижка
- нудота, блювання
- здуття живота
- схуднення
- відчуття спраги


При цьому ознаки не пов'язані з фізичним навантаженням і тривають не менше ніж 3 місяці останні півроку.


3. Причини ослаблення підшлункової залози:

- зловживання алкоголем і тютюном (алкоголь погіршує відтік панкреатичного соку),
- переїдання,
- надлишок жирної, смаженої та гострої їжі у харчуванні,
- травма живота.


4. Як працює збір?

Кожна з трав має свою властивість. Більшість з них виконують: заспокійливу, протизапальну, спазмолітичну, жовчогінну та сечогінну дії.


Ромашка покращує секреторну діяльність травних залоз, стимулює жовчовиділення й збуджує апетит, усуває спазми органів черевної порожнини. Також має знеболювальну, протизапальну, протиалергічну, протимікробну дію, зменшують утворення газів у кишечнику.


Календула містить каротиноїди (каротин, лікопін, віолаксантин, цитраксантин, рубіксантин, флавохром), флавоноїди, сапоніни, гірку речовину календен, інулін, вітамін С, алкалоїди. Ці речовини чинить протизапальну, ранозагоювальну, бактерицидну, спазмолітичну і жовчогінну дію, прискорює процеси регенерації тканин.


Шавлія має антисептичні властивості, обумовлені рослинним антибіотиком сальвіном. Він затримує розмноження , інактивує та пригнічує властивості бактерій. А завдяки дубильним речовинам, флавоноїдним сполукам та вітаміну Р, шавлія має протизапальну функцію.


5. Як приготувати?

1 ст.л збору залити 300мл гарячої кип'яченої води. Настояти 10-15хв.


6. Коли вживати?

Вживати за 30хв до їжі.


Курс розрахований на 21 день — за цей час зменшиться вираженість симптомів та відновляться фізіологічні функції підшлункової залози.


Тривалість застосування також залежить від характеру, ступення важкості та особливостей перебігу захворювання. Щодо продовження терміну вживання рекомендуємо проконсультуватися з лікарем.


7. Скільки вживати?

Дорослим — по 100 мл 3 рази на день.


На початку курсу рекомендуємо перевірити індивідуальну чутливість до складових збору. Почніть прийом з двічі менших доз. Якщо протягом 3 днів не виникає алергічних проявів, можна збільшити кількість до запропонованої норми.


8. Протипокази:

- підвищена чутливість до компонентів збору
- вагітність та грудне вигодовування
- дитячий і підлітковий вік (до 16 років)


При наявності будь-якої супутньої патології рекомендуємо проконсультуватися з лікарем щодо вживання збору.


9. Рекомендації:

Найкраще трави працюють, якщо ми допомагаємо організму харчуванням.


Поради щодо харчування при панкреатиті від лікаря-дієтолога Школи здоров'я Смаку Життя:

1. Харчування під час лікування підшлункової має бути дрібним: їсти кожні 2-3 години невеликими порціями. До 5-6 разів на день, по 300 грамів орієнтовно, щоб зменшити навантаження на травну систему.
2. Температурний режим. Їжте помірно теплі страви або кімнатної температури.
3. Способи приготування. Варіть, готуйте на пару, запікайте – що завгодно, окрім смаження.
4. Консистенція. Харчування при панкреатиті має бути максимально щадним. Продукти потрібно подрібнювати, особливо при загостреннях хвороби.
5. Сольовий режим. Не пересолюйте їжу. Добова норма солі не повинна перевищувати 2-3 грами.
6. Виключити продукти, що руйнують тканини підшлункової залози, й додати те, що підтримує її.


Які продукти краще виключити під час панкреатиту:

- алкоголь – руйнує клітини підшлункової залози,
- бобові (горох, квасоля) – викликають здуття й метеоризм,
- м’ясо, особливо – свинина, сало, гусак, качка, баранина та жирна риба - сьомга, скумбрія, лосось перевантажують підшлункову залозу,
- жирні молочні продукти – викликають процеси бродіння у травній системі,
- тваринні жири – складно перетравлюються та можуть викликати блювоту,
- солодощі – викликають бродіння,
- овочі з грубою клітковиною (білокачанна капуста, перець, баклажани) — провокують здуття,
- гострі соуси, прянощі, соління й маринади – подразнюють підшлункову,
- гриби – важко перетравлюються,
- свіжий хліб та здоба – провокують бродіння та здуття,
- горіхи та сухофрукти, кислі фрукти, пшенична крупа, цибуля й часник,
- під забороною будь-який фастфуд,
- з напоїв не можна вживати газовані води, каву, міцний чорний чай, какао, солодкі та кислі фруктові соки.


Що варто включити:

- Овочі – буряк, брокколі, батат, селера, авокадо, морква, кабачки, брюсельська капуста, огірки, гарбуз.

- Деякі крупи – льняна, ячна, рисова, гречана.

- Печені груші і яблука.
- Хліб – у вигляді житніх цільнозернових хлібців.
- З напоїв дозволені деякі соки (гарбузовий, морквяний, абрикосовий), компоти, відвар шипшини, зелений та трав’яний чаї.