Борошно соняшникове (250 г) Код/Артикул 199
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Борошно із насіння соняшника. Не містить глютен
Склад: мелене насіння соняшнику (сирого), знежирене
Енергетична цінність на 100 г продукту: енергія - 875.04 кДж, калорійність - 209 ккал, білки - 48,10 г, жири - 5 г, вуглеводи - 30,60 г., рослинна клітковина - 16 г
Термін зберігання: 18 місяців.
Зберігати у закритій упаковці, берегти від вологи.
Країна походження насіння: Україна.
Хімічний склад соняшникового борошна багатий і різноманітний, в ньому містяться: бета-каротин, вітаміни (А, В, С, РР), а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, залізо, фосфор, натрій і інші.
Варто відзначити і кілька унікальних амінокислот, джерелом яких вона є. Насамперед, це лізин. Ця амінокислота є незамінною — інакше кажучи, вона не здатна синтезуватися в організмі людини і надходить у нього виключно ззовні, з продуктами харчування. Одна з основних функцій лізину — захист від вірусів і бактерій, а також профілактика герпесной інфекції. Крім цього, речовина сприяє засвоєнню кальцію і бере участь у синтезі цілого ряду гормонів та ферментів.
Також у складі соняшникової борошна присутній метіонін. Це ще одна незамінна амінокислота, яка має виражену антидепресивну дію і покращує ліпідний обмін. Вона виводить з організму токсини і отруйні речовини, включаючи важкі метали. Крім цього, метіонін відомий своїм антигістамінну дію.
Для людей, з непереносимістю глютеносодержащих продуктів, соняшникова борошно може стати відмінною альтернативою в приготуванні страв. Глютен (клейковина) – це складний білок, який присутній у складі зерна багатьох злакових і може викликати алергічні реакції.
Рецепти
Подсолнечная халва
Ингредиенты:
- подсолнечная мука – 2 стакана
- мёд – 3 ст.л.
- кокосовое масло – 2 ст.л.
*в качестве добавок можно использовать любимые орехи, семена мака или изюм
Приготовление:
Кокосовое масло размягчить при комнатной температуре или растопить на водяной бане. Хорошенько смешать все составляющие в блендере. Если смесь вышла слишком сухой, можно добавить немного воды.
Застелить прямоугольную форму для выпечки пищевой пленкой или пергаментной бумагой и выложить в нее полученную массу, распределив ее как можно равномернее.
Поместить халву в холодильник и оставить застывать на 40 минут. Застывшую халву нарезать кусочками и подавать.
Паштет из подсолнечной муки
Ингредиенты:
- подсолнечная мука – 1 стакан
- грецкие орехи – 0.5 стакана
- помидор – 1 большой
- лимонный сок – 0.5 штуки
- зелень, специи и соль по вкусу
Приготовление:
Все ингредиенты измельчить до состояния однородной массы. Если паштет покажется вам очень густым, можно добавить немного воды. Для более пикантного вкуса добавьте чеснок и пряные травы (кинзу, базилик).
Паштет отлично сочетается с хлебцами, крекерами, овощами, может быть гарниром или самостоятельным блюдом.