Насіння льону коричневого (500 г) Код/Артикул 199
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Насіння льону для пророщування та приготування страв.
Лляне насіння багате незамінними поліненасиченими жирними кислотами Омега-3,6,9. А також, це дуже важлива клітковина для очищення ШКТ.
Містить корисні та поживні речовини, такі як:
- Жирні кислоти Омега-3, які є так званими «хорошими» жирами, покращують роботу серцево-судинної системи. У кожній столовій ложці муки з насіння льону міститься 1,8 г кислоти Омега-3,
- Лігніни (сполуки рослинного походження), що володіють властивостями естрогенів та антиоксидантів, які своєю чергою перешкоджають старінню. Насіння льону в 500 разів містить більше лігнінів, ніж інші рослинні продукти,
- Волокна харчові.
До складу лляного насіння входять розчинні та нерозчинні волокна.
Лікувальні властивості лляного насіння.
Останні дослідження показують, що насіння льону перешкоджає виникненню раку грудей, простати та товстої кишки. Жирні кислоти Омега-3, що містяться в насінні льону, перешкоджають утворенню та збільшенню пухлин. Лігніни, у складі лляного насіння, перешкоджають утворенню онкології, що виникають через дисбаланс гормонів. Вони блокують ензими, які беруть участь у гормональному обміні речовин та сприяють виникненню та розростанню ракових пухлин.
Дослідження показують, що жирні кислоти Омега-3 рослинного походження стимулюють роботу серцево-судинної системи. «Хороші» жири скорочують ризик виникнення запалення, нормалізують серцебиття та кров'яний тиск. Регулярне вживання лляного насіння запобігає затвердінню артерій. Лігніни зменшують утворення атеросклеротичних бляшок на 75%. Допомагає регулювати рівень холестерину у крові.
Приймаються при цукровому діабеті. У ході дослідження було встановлено, що щоденне вживання лігніну, який міститься в насінні льону, нормалізує рівень цукру в крові. Лігніни скорочують запалення, яке виникає при таких захворюваннях як хвороба Паркінсона та астма.
Блокують утворення речовин, що сприяють виникненню запалення.
У період менопаузи слід щодня вживати 2 столові ложки лляного насіння, підмішуючи його в сік, йогурт, пластівці, щоб скоротити симптоми клімаксу. Поліпшення помітні вже за два тижні регулярного вживання насіння льону.
Бажано насіння льону приймати у сирому перемеленому вигляді. Не перемелюйте велику кількість, мелене насіння швидко окисляться і стане гірким. Перемелене насіння потрібно з'їсти протягом дня.
Дуже добре засвоюються організмом лляні каші із фруктами чи овочами. Змішайте 3-4 столові ложки меленого насіння з теплою (до 40 ° С) водою до стану каші. Додайте улюблені овочі чи фрукти. Такий сніданок або вечеря відмінно наситить і не відкладеться в кишківнику. Приймаючи лляну кашу протягом 2 місяців, ви покращите стан серцево-судинної системи, покращиться робота ШКТ, нормалізується стілець. Каша, важливий продукт при виразкових хворобах. Льон обволікає стінки шлунка слизом, який має протизапальні та захисні властивості. Осередок інфекції нейтралізується і шлунок очищається. А головне, ви зможете покращити стан суглобів і судин. Лляна каша, це профілактика від таких хвороб, як атеросклероз, артрит, виразки шлунка, шкірні захворювання. Льон очистить ваші судини та кров надходитиме в потрібній кількості в усі органи. Їсти кашу можна щодня. Це чудовий продукт для зростання та зміцнення організму при вагітності та для повноцінного зростання дітей.
Потрібний продукт для спортсменів. При активному фізичному навантаженні йде сильне зношування суглобів. Льон допоможе організму відновлювати внутрішньосуглобову рідину та зменшити тертя.
Енергетична цінність на 100 г:
- 2235.75 кДж,
- калорійність – 534 ккал,
- білки - 18,3 г,
- жири - 42,2 г,
- вуглеводи - 28,9 г,
- клітковина - 27 г.
Амінокислоти:
- Незамінні амінокислоти: лейцин, ізолейцин, валін (для синтезу тканини тіла), сумарний вміст амінокислот в 100 г - 3,2 г.
- Креатин — важлива для спортсменів речовина, що становить 3,5 г на 100 г лляного насіння.
Вітаміни:
- З жиророзчинних вітамінів присутні E і K.
- З водорозчинних - вітаміни C, B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 та B9.
Мінерали: кальцій, залізо, магній, фосфор, мідь, марганець, селен.
Термін зберігання 24 місяца. Зберігати в сухому темному місці при t 15-25°C
Країна походження насіння: Україна