600г амарант повітряний, підірваний, висажений Puffed amarath упаковка Код/Артикул 8

600г амарант повітряний, підірваний, висажений Puffed amarath упаковка Код/Артикул 8

600г амарант повітряний, підірваний, висажений Puffed amarath упаковка Код/Артикул 8 від компанії greencard - фото 1
455 ₴
В наявності

Доставка

 Укрпошта
35 ₴
 Нова Пошта
75 ₴
 Кур'єр компанії в м. Україна
100 - 250 ₴
Детальніше про доставку

Оплата

 WayForPay
 Післяплата
 Оплата за реквізитами на розрахунковий рахунок

Опис

Відправка Нова Пошта+Укрпошта. Оплата при отриманні/на картку/рахунок без ПДВ/онлайн на сайті.
 

Повітряні зерна амаранту (а точніше "зернятка")

Володіють усіма лікувальними і дієтичними властивостями амаранту (крупи).

Пройшли влаготермическую обробку і готові до вживання як самостійний продукт.

Виробляються без застосування жирів і олій, з високоякісного зернового сировини.

"Роздування" відбувається виключно під дією водяної пари.

Амарант названий ідеальним продуктом 21-го століття завдяки своїй високій біологічній цінності. Особливість амаранту полягає в тому, що він омолоджує клітини, а також стримує ріст і поширення злоякісних утворень. Амарант (насіння, зерно) за поживними властивостями важко переоцінити. Для порівняння: показник поживної цінності білка амаранту дорівнює 75 одиниць, а молока тільки 72 одиниці. Корені, стебла, листя, квіти і насіння, в тій чи іншій мірі являються джерелом олії, крохмалю, вітамінів, пектину, каротину, протеїну, мікроелементів, мінеральних солей, цукру. Це ціла комора унікального білку вищої якості, що містить лізин - цінну і незамінну для людського організму амінокислоту, якої в білку 6-9%, що значно більше ніж у білку кукурудзи, пшениці чи рису. В Японії поживність зелені амаранту порівнюють з м'ясом кальмару.

Амарант зерно.

Застосування в кулінарії.

Борошно та крупа з насіння використовуються в якості найцінніших харчових (до 20%) добавок у виробництві дієтичних продуктів харчування: каш, хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів, дитячого харчування. При додаванні його в пшеничне борошно (10%), випечений хліб і здоба набувають цілющі властивості і довго не черствіють. Вже зараз у різних країнах світу виробляють більше тридцяти видів харчових "амарантоскладових" продуктів: вермішель, макарони, соуси, чіпси, бісквіти, кекси, вафлі, печиво, безалкогольні напої та пиво. І це, по суті, тільки початок великого ходу по планеті "золотого зерна Бога", покликаного, за словами Н.І. Вавілова, нагодувати людство. В одному немає сумніву - амарант просто зобов'язаний увійти в наш щоденний раціон! Насіння амаранту, в першу чергу, є джерелом дивовижної по своїм властивостям олії, більш цінної, ніж обліпихова. Його можна вживати обсмаженим. При нагріванні зерна розтріскуються і набувають приємний горіховий смак. Обсмаженими і сирими їх додають в запіканки, оладки, пудинги, торти, здобу. "АЛЕГРІЮ" — поживні цукерки, назва яких іспанською мовою означає «радість» або «щастя». Можна легко знайти їх серед різноманітних прилавків на мексиканських ринках. Робляться вони з насіння амаранту, тропічної рослини з яскраво-червоними квітами. Цукеркова маса зберігає певну форму завдяки натуральному меду, і її прикрашають волоськими і кедровими горіхами, а також родзинками. З меленого насіння амаранту також виходить крупа і борошно, з якого виготовляють хліб і тістечка. З товченого насіння амаранту ацтеки пекли коржі, це ж насіння застосовувалося і для приготування одної мексиканського м'ясної страви.

Крім того, амарант був важливим атрибутом в релігійних ритуалах ацтеків. В газеті «Ньюс», яку видавали в Мехіко, говорилося: «При одному з своїх численних ритуалів ацтеки вмочали шматок амарантового хліба в кров своїх полонених і [убитих] ворогів, а потім з'їдали його». В іншому випадку мелені насіння амаранту змішували із зерном і медом, а потім з цієї маси ацтеки робили невеликі статуетки своїх ідолів або божеств. Пізніше, під час ритуалу, статуетки з'їдалися; цей звичай нагадує католицьке прийняття причастя. Обидва цих давніх обряду обурили іспанського конкістадора Ернана Кортеса настільки, що він оголосив вирощування і вживання амаранту в їжу поза законом. Будь-кого, хто був непокірливий, вбивали, або ж на знак безчестя йому відрубували руку. Тому те, що колись в Мексиці було однією з найпоширеніших культур, майже зникло. Тим не менш амарант зумів вижити, невідомо як перекочувавши з Центральної Америки в Гімалаї. За останнє століття він став основним продуктом харчування в Індії, Китаї, Непалі, Пакистані та Тибеті.

Нещодавно мексиканські дослідники спробували з насіння цієї рослини отримати білок, щоб виготовити молоко амаранту — напій, який за своїми поживними властивостями не поступається коров'ячому молоку. Вони хочуть використовувати білок в якості добавки в їжу та напої; така харчова добавка буде доступна тим, хто не може дозволити собі купувати яйця, молоко, рибу або м'ясо. Незважаючи на те, що в минулому амарант застосовували в жахливих церемоніях, до цього часу різноманітні і поживні страви, приготовані з цієї рослини, приносять радість багатьом людям.

Зовсім неважко самим винаходити салати з амаранту, оскільки він чудово поєднується з будь-якими салатними овочами. Можна сказати, що "салат амарантом не зіпсуєш". При традиційному весняному авітамінозі будь-які страви та напої з цією незвичайною зеленню допоможуть дуже швидко усунути вітамінний дефіцит.

Ось кілька рецептів страв з амаранту:

Каша з насіння амаранту.

Важливо: Каша з насіння амаранту не містить глютену і може вживатися в їжу людьми, що перебувають на безглютенової дієті. А також всі бажаючі - людьми, які піклуються про своє здоров'я.

Інгредієнти: 1 склянку насіння амаранту, 1 маленький зубчик часнику, очищений і порубаний, 1 середня цибулина, очищена і нарізана, 3 склянки води або овочевого бульйону, морська сіль, соєвий соус за смаком, гострий соус за смаком (оптимально); гарнір: 2 сливових помідора і 1 великий м'ясистий помідор.

Спосіб приготування: Змішати насіння амаранту, часник, цибулю і бульйон в 2,5-літровій каструлі. Довести до кипіння і варити на повільному вогні близько 20 – 25 хвилин, поки більша частина рідини не буде поглинена. Добре перемішати. Якщо суміш, що отримали, занадто рідка або амарант не повністю розм'як (він повинен бути хрустким, але не занадто твердим), трохи прокип'ятіть, безперервно помішуючи, до загустіння, близько 30 секунд. Додайте сіль за смаком. Подавайте з невеликою кількістю гострого соусу, якщо хочете, і порізаними помідорами на гарнір.

Варіант 2 Інгредієнти: 1 склянку насіння амаранту, 2 склянки води, сіль, цукор, рослинна або вершкове масло.

Спосіб приготування: Промити насіння амаранту у воді, бажано через сито, так як повністю насіння у воді не тоне. Помістити в ємність, додати воду. Кількість насіння і води не важливо, головне, дотримуватися пропорції 2:1. Довести до кипіння. Варити на повільному вогні 25-30 хвилин. Сіль і цукор додавати за смаком. У готову кашу можна додати рослинне або вершкове масло за смаком.

Амарантовий фруктовий торт

Інгредієнти: 1/2 стакан фініків, порізаних, 1/4 склянки інжиру, 1/2 склянки насіння амаранту,1 склянку кип'яченої води, 2 яєчних білка, 1/4 склянки маргарину, 1/4 склянки шматочків ананаса, 2 склянки цільного пшеничного борошна, 2 чайні ложки розпушувача для тіста, 1/2 склянки волоських горіхів, подрібнених, 1/2 склянки горіхів пекан, подрібнених, 1 чайна ложка екстракту ванілі.

Спосіб приготування: Замочіть фініки, інжир і амарант в гарячій воді. Добре збийте яйця, додайте мед і маргарин. Знову добре збийте. Змішайте з іншими інгредієнтами і добре вимісіть. Викладіть отриману масу в намазала маслом форму для торта. Випікайте при температурі 175 градусів 1 година 15 хвилин.

Фрикадельки з насіння амаранту

Інгредієнти: 150г нарізаного м'яса, 200г підсмажених насіння амаранту (може використовуватися цілісне борошно амаранту), 4 яйця, сіль.

Спосіб приготування: змішати все до отримання гомогенної маси. Сформувати фрикадельки в межах 4 см в діаметрі, готувати з негострим томатним соусом.

Котлети з насіння амаранту Обсмажити 50 г насіння, зробити пюре з відварної картоплі (100 г) і гороху (100 г), натерти на дрібній тертці моркву (50 г); ретельно перемішати всі продукти з додаванням 2 сирих яєць; зробити невеликі котлетки, обваляти їх у панірувальних сухарях чи борошні, смажити на рослинній олії.

Застосування насіння амаранту в народній медицині

Проведені дослідження показали, що амарант унікальний за своїм лікарським властивостям. Фармакологи проявляють до олії амаранту неабиякий інтерес завдяки високому вмісту в його олії сквалену (8%) - речовини, що являється найпотужнішим антиоксидантом з усіх відомих. Основним джерелом сквалену для протипухлинних препаратів, до недавнього часу, була витяжка печінки акули, в якоій його лише 2%. Неважко уявити перспективи в лікуванні амарантом.

В народній медицині амарантова олія знаходить все більш широке застосування: екзема, грибкові захворювання шкіри, прищі, герпес, шрами, опіки. Амарант рекомендується при атеросклерозі та ішемічної хвороби серця, знижує рівень холестерину, покращує стан коронарних артерій, сприяє зменшенню ризику серцево-судинних і онкологічних захворювань, значно зміцнює імунну систему, сприяє виведенню шлаків, радіонуклідів, солей і важких металів з організму. Амарант з успіхом застосовується в різних країнах при лікуванні запальних процесів сечостатевої системи у жінок і чоловіків, геморою, анемії, авітамінозу, занепаді сил, діабеті, ожирінні, неврозах, різних шкірних захворюваннях і опіках, стоматиті, пародонтиті, виразкової хвороби шлунка, дванадцятипалої кишки та атеросклерозу.

Насіння амаранту додають в їжу в меленому або цілісному вигляді, посипаючи кондитерські вироби. Додають в каші при варінні круп. З лікувальною метою вживають мелене насіння по 1 чайній ложці, запиваючи водою або молоком. Можна приймати і відвар насіння на воді: 1 столову ложку насіння залити 0,5 літра води, варити на малому вогні 10 хвилин. Пити як чай по 1 склянці з розвареним насінням.

Характеристики

Код товару
8
Країна виробництва
Україна
Срок годности
24 мес
Вид крупы
Амарант