Приправа/спеція плоди/ягоди ялівцю 100 г
Приправа/спеція плоди/ягоди ялівцю 100 г
Умови повернення та обміну
Умови гарантії
145 ₴
В наявності
Доставка
Укрпошта
35 ₴
Нова Пошта
75 ₴
Кур'єр компанії в м. Україна
100 - 250 ₴
Оплата
WayForPay
Післяплата
Оплата за реквізитами на розрахунковий рахунок
Опис
Ялівець ягоди,
Ялівець звичайний - вічнозелена рослина сімейства кипарисових. З лікувальною метою використовують зрілі чорні плоди (шишкоягоди), молоді пагони (гілки), рідше коріння. Для лікування готують з ягід або хвої, відвар або настойку, яку можна використовувати як зовнішньо, так і всередину.
Ягоди ялівцю мають загальнозміцнюючу, сильну сечогінну, болезаспокійливу, жовчогінну, відхаркувальну, кровоочисним, ранозагоювальну, бактерицидну, дезінфікуючу, апетитним і заспокійливу дію. Раніше, димом гілок ялівцю обкурювали оселю, жували ягоди (тільки стиглі), при сильних епідемій холери, епідемії грипу.
Застосування ягід ялівцю
Ягоди ялівцю застосовують в кулінарії як прянощі, надаючи страв з м'яса і птиці специфічний смак дичини. Також смакові властивості ягід ялівцю дозволяють додавати їх в бульйони, соуси, маринади і овочеві страви.
Крім того, ягоди ялівцю – один з необхідних інгредієнтів при виготовленні джина (для цього суміш ягід ялівцю разом з іншими рослинними спеціями додається в зернове сусло перед дистиляцією). Ягоди ялівцю застосовують в медицині:
Користь ялівцю відома багатьом лікарям минулого і сучасності.
Настій з ягід володіє потужними антисептичними і протизапальними властивостями, допомагає при фарингіті, пієлонефриті, циститі, при сечокам'яній хворобі.
Корисний ялівець і у відварах. Відвари з плодів цього чагарника допомагають при облітеруючому ендартеріїті, простудному кашлі, гнійному плевриті і запаленні легенів.
Ванни з відваром хвої ялівцю вживають при неврозах, алергічному свербінні, подагрі, радикуліті, ревматизмі і болях в суглобах.
Для поліпшення показників складу крові рекомендують жувати ягоди ялівцю, починаючи від одного, поступово довести кількість до 15 ягід, а потім збавляти по одній на кожен день.
Настій ялівцю при хронічному запаленні сечового міхура
Залийте 2 чайні ложки сухих подрібнених ягід ялівцю склянкою окропу.
Дайте настоятися протягом трьох годин.
Приймати 3 рази в день по 1/3 склянки.
Настій ялівцю в якості сечогінного засобу
Ялівець звичайний - вічнозелена рослина сімейства кипарисових. З лікувальною метою використовують зрілі чорні плоди (шишкоягоди), молоді пагони (гілки), рідше коріння. Для лікування готують з ягід або хвої, відвар або настойку, яку можна використовувати як зовнішньо, так і всередину.
Ягоди ялівцю мають загальнозміцнюючу, сильну сечогінну, болезаспокійливу, жовчогінну, відхаркувальну, кровоочисним, ранозагоювальну, бактерицидну, дезінфікуючу, апетитним і заспокійливу дію. Раніше, димом гілок ялівцю обкурювали оселю, жували ягоди (тільки стиглі), при сильних епідемій холери, епідемії грипу.
Застосування ягід ялівцю
Ягоди ялівцю застосовують в кулінарії як прянощі, надаючи страв з м'яса і птиці специфічний смак дичини. Також смакові властивості ягід ялівцю дозволяють додавати їх в бульйони, соуси, маринади і овочеві страви.
Крім того, ягоди ялівцю – один з необхідних інгредієнтів при виготовленні джина (для цього суміш ягід ялівцю разом з іншими рослинними спеціями додається в зернове сусло перед дистиляцією). Ягоди ялівцю застосовують в медицині:
Користь ялівцю відома багатьом лікарям минулого і сучасності.
Настій з ягід володіє потужними антисептичними і протизапальними властивостями, допомагає при фарингіті, пієлонефриті, циститі, при сечокам'яній хворобі.
Корисний ялівець і у відварах. Відвари з плодів цього чагарника допомагають при облітеруючому ендартеріїті, простудному кашлі, гнійному плевриті і запаленні легенів.
Ванни з відваром хвої ялівцю вживають при неврозах, алергічному свербінні, подагрі, радикуліті, ревматизмі і болях в суглобах.
Для поліпшення показників складу крові рекомендують жувати ягоди ялівцю, починаючи від одного, поступово довести кількість до 15 ягід, а потім збавляти по одній на кожен день.
Настій ялівцю при хронічному запаленні сечового міхура
Залийте 2 чайні ложки сухих подрібнених ягід ялівцю склянкою окропу.
Дайте настоятися протягом трьох годин.
Приймати 3 рази в день по 1/3 склянки.
Настій ялівцю в якості сечогінного засобу
Характеристики
Код товару
116
Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Україна
Упаковка
поліетиленовий пакет
Вес
100 г
Состав
Можжевельник ягоды/плоды
Тип специй
Орегано (душица)