Ізомальт 300г Код/Артикул 133
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Ізомальт (ізомальтит, палатініт, Е953) від ТМ «Смаколиця» є функціональним інгредієнтом, який широко застосовується в харчовій промисловості. Цей цукрозамінник має натуральне рослинне походження і виготовляється з крохмалю, цукрових буряків, очерету, меду. Завдяки низькій калорійності та глікемічному індексу, незамінний для людей, які стежать за своїм харчуванням. Його часто використовують у виробництві солодощів, цукерок, жувальної гумки та інших продуктів, де потрібна заміна цукру. Кондитери люблять його за можливість багаторазово надавати виробу будь-яку форму, забарвлювати в будь-який колір, наділяти ароматом, що сподобався, і нешкідливість для зубів. Вироби з нього виходять прозорими, добре переносять перепади температур та підвищену вологість, не тріскаються, не липнуть до рук і не злипаються між собою. В силу раніше названих характеристик чудово підходить для глазурування, декору, запобігання злежуванню та комкуванню сипких сумішей, зниження калорійності, поліпшення смакових характеристик, надання обсягу та структурування продукції. Крім того, потрапляючи в травний тракт, покращує його діяльність, швидко і довго насичує, грає роль пребіотика та легкого проносного засобу.
Швейцарські кондитери рекомендують замовити ізомальт для прикраси тортів і створення льодяників найнеймовірніших відтінків. Адже, на відміну від карамелі, він не має характерного жовтого кольору, що не обмежує колірну гаму фігурок.
Опис
- Також має назву «ізомальтит» і «палатиніт», а на етикетці позначається як харчова добавка Е953;
- Суха сипуча кристалічна речовина білого кольору;
- Має солодкий смак і нейтральний запах;
- Синтезується з сахарози, одержуваної з крохмалю, цукрових буряків, очерету та меду;
- Калорійність становить 236 ккал/100 г і це майже вдвічі нижче за показники бурякового цукру (399 ккал/100 г);
- Завдяки низькому глікемічному індексу (швидкості засвоєння вуглеводів), наводиться в норму вага, запобігають стрибкам глюкози в крові та організм насичується енергією на тривалий час;
- Має низьку вологоємність, завдяки чому добре розчиняється у воді, попереджає злиття та комкування;
- Плавиться і набуває прозорості при температурі 145°C;
- У процесі застигання набуває пластичних властивостей і набуває найхимерніших форм;
- Не має обмежень щодо кількості повторних розплавлень;
- У разі нагрівання понад 200 °C отримує запах карамелі та золотисто-коричневий відтінок;
- Може служити наповнювачем (для збільшення обсягу) та цукрозамінником (для зниження калорійності та глікемічного індексу їжі);
- Формує структуру;
- Легко забарвлюється у будь-які кольори та наділяється необхідним ароматом;
- Продукція з ізомальтитом не розм'якшується, не тріскається, не прилипає до рук і не злипається між собою;
- Застосовується при термообробці продукції та в екструзійних процесах (продавлюванні через відповідні отвори у розплавленому вигляді, з метою надання необхідної форми).
Як надати льодяникам гладкість і прозорість? Здавалося б, складне питання легко вирішується простою заміною підсолоджувача. Купити ізомальт оптом та в роздріб від ТМ «Smakolica» для створення різнокольорових та різноароматних прозорих солодощів Ви завжди можете ТУТ.
Склад
Є низькокалорійним вуглеводом, що переважно складається з розчинних харчових волокон. Що наділяє його цілим рядом цінних характеристик:
- Має низьку вологоємність, внаслідок чого не набухає, а швидко розчиняється у воді;
- Запобігає злежуванню та комкуванню сипких сумішей;
- При однаковій насолоді, в 2 рази менш калорійний, ніж цукор, і тому використовується як цукрозамінник;
- Викликає швидке та тривале почуття насичення;
- Слабко всмоктується стінками шлунково-кишкового тракту (повільно засвоюється – тривалий час забезпечує організм енергією);
- Стимулює роботу ШКТ;
- Не викликає карієсу, а також різкого стрибка рівня цукру та інсуліну в крові;
- Допомагає знизити вагу та рівень глюкози в крові;
- Активізує зростання корисної мікрофлори у кишечнику;
- Зміцнює імунітет;
- Чинить легкий проносний вплив.
При виробництві жувальної гумки дуже важливо забезпечити її насолодою, не нашкодивши при цьому зубної емалі. А придбати ізомальт оптом та в роздріб від ТМ «Смаколиця» як нешкідливий для зубів підсолоджувач можна прямо ТУТ.
Застосування
У кулінарії використовується для випікання, виготовлення алкоголю, соків, коктейлів та напоїв, йогуртів та морозива, дитячого, спортивного, туристичного та дієтичного харчування, напівфабрикатів, кондитерських виробів та десертів як:
- Рослинний цукрозамінник (підвищення корисних властивостей та зменшення калорійності продукції);
- Структуроутворюючий компонент;
- Для створення солодких фігур;
- Прикраси кондитерських виробів;
- З метою запобігання злежуванню та комкуванню;
- Для надання обсягу.
Закріпимо теорію практикою. Ось Вам один із рецептів найсмачнішого крем-брюле!
Інгредієнти:
- - жовток – 4 шт;
- - вершки – 500 мл;
- - ізомальт – 4 ч. л.;
- - масло вершкове – 20 г;
Спосіб приготування:
- Підігрійте вершки до 70С;
- Ретельно розітріть жовтки з 1 ч.л. ізомальту;
- Влийте 100 мл вершків і перемішайте, а потім влийте решту і знову перемішайте;
- Наповніть глибоке деко водою і поставте вниз духовки, прогрітої до 140 0С;
- Змастіть форми маслом і наповніть їх на 3/4 вершковою сумішшю;
- Поставте форми на грати над деком з водою і випікайте 45 хв;
- Вийміть десерт із духовки, дайте охолонути до кімнатної температури та помістіть у холодильник на 4 години;
- Застиглий крем присипте ізомальтом, що залишився, і знову відправте в духовку, розпечену до 200 0С, на 7 хв;
- Подавайте остиглим прямо у формах і прикрасивши на власний розсуд або зовсім без додаткового декору;
Смачного!
Цей рецепт дозволяє наочно переконатися в карамелізуючих властивостях палатініту. Але тут він переслідує не лише хрусткі властивості та продовження свіжості виробу. Не менш важливим є природне підсолоджування десерту, зниження його калорійності, глікемічного індексу та перенесення його в розряд низьковуглеводних. Щоб купити ізомальт оптом чи вроздріб за ціною виробника (ТМ «Smakolica»), переходьте за цим ПОСИЛАННЯМ.
Контакти
Оформляйте покупки на нашому сайті або за телефоном (067) 8-577-577. Зручним для вас поштовим оператором замовлення доставлять по Києву, Харкову, Дніпру, Одесі, Львову, Кривому Розі, Черкасам, Чернівцям, Житомиру та в інші регіони країни. Бажаєте забрати самі? Не питання! Крапку самовивезення за попередньою домовленістю розташовано за адресою: місто Запоріжжя, вулиця Каховська, 44.