Мускатний горіх сушений мелений 200г Код/Артикул 133
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Мускатний горіх мелений є природним засобом для надання виробам пікантного пряного смаку з характерною легкою пекучістю. Він є традиційним інгредієнтом багатьох рецептів випічки, супів, рагу і гарнірів більшості кухонь світу. Прекрасно поєднується з усіма видами м'яса, риби, грибами та овочами. Доповнює, посилює і навіть може підмінити гвоздику, імбир, корицю та гострий перець. Часто його включають до складу соусів, маринадів та різних напоїв.
Чому до глінтвейну додають такі різні за ароматом прянощі, але вони так органічно вплітаються в єдиний букет? Все через підібране самою природою поєднання тієї ж гвоздики і мускатного горіха, головні діючі речовини яких (евгенол і ізоевгенол) дають одночасно відмінні один від одного і водночас споріднені запахи. Купити мускатний горіх мелений від ТМ «Smakolica» оптом та в роздріб Ви можете ТУТ.
Опис
- Вічнозелене дерево «Мускатник запашний» родом із Молуккських островів (Індонезія);
- Сьогодні вирощується у тропічному кліматі по всьому світу;
- Мелену пряність одержують із кісточок плодів мускатного горіха;
- Енергетична цінність складає 525 ккал/100 г;
- Потребує мінімальної витрати (не впливаючи на загальну калорійність страви) для досягнення необхідного ефекту;
- Має гострий смак з дерев'яними нотками;
- Відрізняється сильним пряним ароматом, з відтінками кориці та кардамону;
- Застосовується в рецептах перших та других страв, випічки, десертів, алкогольних та безалкогольних напоїв;
- Доповнює, підкреслює та посилює аромавкусові якості імбиру, кориці, гвоздики, запашного, чорного та перцю чилі;
- У поєднанні з імбиром, корицею, гвоздикою та перцем здатні замінювати один одного;
- Основні діючі компоненти (евгенол та ізоевгенол), дають зовсім різні аромати гвоздиці та мускатному горіху, але сприймаються вони як споріднені. У кулінарії, при поєднанні, сприяють більш повному розкриттю обох;
- Підвищує апетит, покращує травлення та метаболізм;
- Завдяки багатству на вітаміни та мінерали, надає цілющу дію на організм;
- Не вживається у великих кількостях!
Склад
Мускатний горіх:
- Вуглеводи є основним джерелом енергії всім життєвих процесів;
- Жири є стратегічним запасом енергії, позитивно впливають на смак їжі, сприяють засвоєнню амінокислот і вітамінів;
- Клітковина очищає організм від токсинів, шлаків, солей важких металів та радіонуклідів, покращує баланс мікрофлори в кишечнику, обмінні, травні процеси та випорожнення;
- Протеїни своєчасно відновлюють м'язову тканину при розщепленні жирових клітин в організмі і не допускають стрибків рівня цукру в крові, прискорюють метаболізм, служать будівельним матеріалом для клітин, ферментів та гормонів;
- Елемецин має підбадьорливий ефект, допомагає сконцентруватися, візуалізувати і запам'ятати, а також підвищує настрій;
- Міристицин дарує заспокоєння, розслаблення, швидке засинання, тривалий та глибокий сон;
- Сафрол нормалізує обмін речовин та зміцнює кісткову тканину;
- Метилевгенол має пряний, землистий аромат, що відлякує комах, та протигрибковий ефект;
- Ізоевгенол наділяє спецію запахом гвоздики, з деревними та квітковими нотками;
- Мінерали (K, P, Ca, Mg, Na, Fe, Mn, Zn, Se та Cu) підтримують осмотичні властивості клітин та кровотворення, активують ферменти, формують кісткову, м'язову, сполучну тканини, нігті, волосся та шкіру;
- Вітаміни (А, С та групи В) забезпечують синтез гормонів, ферментів, обмінні процеси та зміцнюють імунітет.
Додайте|добавляйте| в чашку теплого молока дрібку мускатного горіха і випийте перед сном. Це зніме почуття тривожності, а також розслабить організм для міцного та здорового сну, допоможе забути про головний біль та впоратися із застудою. Щоб замовити мускатний горіх від ТМ «Смаколиця» оптом та в роздріб для оздоровчих цілей, натискайте СЮДИ.
Застосування
- Ароматна випічка;
- Перші та другі страви;
- Гарніри;
- Соуси, маринади, заправки;
- Сири та кисломолочна продукція;
- М'ясні, рибні, грибні та овочеві вироби;
- Салати та закуски;
- Консервація;
- Напої;
- Десерти;
- Кондитерські вироби;
- Суміші спецій.
Рецепт хлібної шарлотки:
Інгредієнти:
- - хліб різних білих сортів – 2 кг;
- - вода – 600 мл;
- - масло вершкове – 200 г;
- - родзинки – 200 г;
- - цитрусова цедра – 1 ст.
- - яєчний порошок (меланж) – 60 г;
- - цукор – 100 г;
- - вершки сухі – 1 ст.л.;
- - молоко сухе – 6 ст.л.;
- - сіль – чверть ч. л.;
- - мускатний горіх – чверть ч. л.;
Спосіб приготування:
- Наріжте хліб скибочками і змастіть тонким шаром олії кожен із них;
- Змастіть залишками олії форму для випікання і викладіть у неї шарами скибочки кожного сорту хліба;
- Між шарами рівномірно розподіліть, попередньо замочений у окропі родзинки;
- Молоко та вершки розведіть теплою водою, поступово вливаючи та постійно помішуючи;
- Додайте в молочну суміш меланж, цукор, цедру, сіль і перемішайте;
- Залийте цією сумішшю хліб;
- Зверху присипте мускатним горіхом і випікайте в попередньо прогрітій до 180?0С духовці 40 хв;
- Подавайте гарячим;
Смачного!
Додати солодкій випічці пікантності? А чому б і ні?! Для цього можна використовувати гострі прянощі. А придбати мускатний горіх мелений від ТМ «Smakolica» оптом і в роздріб Ви легко зможете ТУТ.
Контакти
Оформляйте покупки на сайті або зателефонувавши до нас за телефоном (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (у Київ, Львів, Харків, Дніпро, Одесу, Хмельницький, Миколаїв та інші регіони). За попередньою домовленістю працює точка самовивезення замовлення: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44 (за попередньою домовленістю у будні дні з 9 до 17).