Агар-агар (Е406) 10кг Код/Артикул 133
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Агар-агар (Е406) є натуральним рослинним загусником морського походження. Це справжня знахідка як для вегетаріанської, так і для традиційної кухні. Він у 4 рази сильніший за той же желатин, що призводить до меншої витрати та змісту його у виробі. При цьому має необмежений ресурс термооборотності, повністю застигає вже за кімнатної температури і не боїться спеки. Завдяки нейтральним смаковим та ароматичним характеристикам, не впливає на підсумковий смак та запах продукції. Продукт багатий йодом і залізом, що наділяє його цілющими властивостями. Приміром, антибактеріальний ефект сприяє тривалої безпеки виробів. У свою чергу, слабка засвоюваність у шлунково-кишковому тракті веде до очищення від шлаків і токсинів, зниження калорійності їжі і дає легкий проносний ефект.
Італійські кулінари рекомендують замовити агар-агар від ТМ "Smakolica" (Смаколіца) для желювання та стабілізації веганських страв. Повністю рослинне походження забезпечує низьку алергенність та високу сполучність з іншими продуктами.
Опис
- Має вигляд борошноподібного порошку світло-жовтого кольору.
- Без запаху та смаку.
- Видобувають шляхом екстракції з морських червоних та бурих водоростей.
- Підходить для веганського та вегетаріанського харчування.
- Не розчинний у холодній рідині.
- Повністю розчиняється лише за 90-100 0С.
- Має загущаючі, стабілізуючі, геле-і желеутворюючі властивості.
- Реакція загущення та повторного розрідження починається від 85 0С.
- Застигає при 40 0С.
- Без проблем переносить спеку.
- Може розріджуватися та повторно застигати необмежену кількість разів.
- Втрачає желюючі властивості при 110 0С і вище.
- Добре поєднується із різною органічною продукцією.
- Алкоголь, кислотність, термін придатності та умови зберігання впливають на силу загущення.
- Не впливає на підсумковий смак та аромат виробів.
- Мінімум у 4 рази сильніший за желатин.
- Належить до натуральних низькоалергенних продуктів рослинного походження.
- Висвітлює напої.
- Очищає організм від шлаків та токсинів.
- Зменшує калорійність їжі.
- Нормалізує мікрофлору кишківника.
- Покращує обмінні процеси та мозкову діяльність.
- Чинить легку проносну дію.
- В азіатському регіоні також зветься «кантен» та «японський желатин».
- У міжнародній класифікації підписується як харчова добавка Е406.
Купити агар-агар ТМ "Smakolica" (Смаколіца) як освітлювальний та гелеутворювальний компонент можна ТУТ.
Склад
- Галактоза забезпечує організм додатковою енергією.
- Ангідрогалактоза регенерує зубну емаль.
- Агароза має яскраво виражений ефект гелеутворення.
- Агаропектин має сильну желюючу властивість.
- Пентози необхідні будови, відновлення ДНК і РНК, беруть участь у вуглеводному обміні і уможливлюють формування рельєфних м'язів.
- Глюкуронова кислота має детоксикаційну та омолоджуючу дію.
- Пировиноградна кислота знімає запалення, усуває чорні крапки та пігментацію, бере участь в обмінних процесах та нормалізує вироблення шкірного сала.
- Білки є будівельним матеріалом для клітин і гормонів, покращують роботу імунної системи та обмінні процеси в організмі.
- Харчові волокна очищають організм, стимулюють зростання корисної мікрофлори, нормалізують метаболізм, діяльність кишечника та випорожнення.
- Йод покращує роботу мозку та щитовидної залози.
- Кальцій є основою кісткової тканини, сприяє передачі нервових імпульсів, регулює артеріальний тиск і згортання крові.
- Магній приводить до норми серцевий ритм, артеріальний тиск, рівень глюкози в крові, запобігає м'язовим спазмам і больовим відчуттям у суглобах, допомагає кальцію збільшити щільність кісток.
- Фосфор необхідний вироблення енергії, зростання кісткової тканини, нормального функціонування м'язової і нервової систем.
- Залізо бере участь у кисневому та енергетичному обміні в організмі, покращує кровотворення та сприяє відновленню ДНК.
- Нікотинова кислота (ніацин, вітамін РР, В3) необхідний джлю білкового обміну та переробки вуглеводів та жирів в енергію.
Для посилення та доповнення цінних властивостей агару можна замовити яблучний або цитрусовий пектин ТМ "Smakolica" (Смаколіца) за цим ПОСИЛАННЯМ.
Застосування
- Витрата агару становить 2-4 г/150-180 мл рідини.
- Кількість порошку залежить від бажаного ступеня загущення, кислотності та наявності алкоголю.
- Після додавання до рідини йому необхідно настоятися близько 15 хвилин.
- Потім суміш доводять до кипіння, помішуючи безперервно, до повного розчинення.
- Знімають з вогню та додають інші інгредієнти, що не бояться температурного впливу. В інших випадках спочатку остуджують до прийнятної температури, але не нижче 40 0С.
- Охолоджують за кімнатної температури.
- Масу можна повторно нагрівати до рідкого виду, щоб додати інгредієнти або додання іншої форми.
- Для перевірки дозування загусника помістіть чайну ложку з гарячою сумішшю в морозильник на 30-40 секунд. Так можна швидко дізнатися про майбутню консистенцію готового виробу.
- У кулінарії його використовують для загущення при приготуванні мармеладу, зефіру, пташиного молока, суфле, желе, м'ясних та рибних заливних страв, морозива, соусів, маринадів та освітлення напоїв.
Придбати агар-агар ТМ "Smakolica" (Смаколіца) для власних потреб за доступною ціною можете прямо ТУТ.
Контакти
Оформити покупки можна прямо на сайті або зателефонувавши до нас за телефоном (067) 8-577-577. Доставка можлива по всій території України (у Київ, Львів, Харків, Дніпро, Кропивницький, Одесу, Ужгород та інші регіони). Є й точка самовивезення замовлення: м. Запоріжжя, вул. Каховська, 44.