Пшоно Код/Артикул 20

Пшоно Код/Артикул 20 від компанії greencard - фото 1
116 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
20
Країна виробництва
Україна
Жиры
3 г
білки
12 г
вуглеводи
69 г
Калорійність
334 Ккал.

Опис

Отправка Новая Почта+Укрпочта. Оплата при получении/на карту/счет без НДС/онлайн на сайте.

У чому особливість пшона?

  • Пшоно — це цільнозернова крупа з очищених зерен проса. Не плутайте з пшеничною крупою.
  • Не містить глютену, а тому підходить людям з непереносністю глютену.
  • Після приготування крупинки лишаються роздільними, тому добре смакує в супах та салатах.
  • Має легкий горіховий смак.

Яка користь пшона?

  • На 12% складається з білка, що особливо важливо для вегетаріанців та спортсменів.
  • Пшоно містить всі незамінні амінокислоти, зокрема треонін, валін, лейцин, лізин, гістидин, а також жирні кислоти, мікроелементи, ферменти.
  • Вітамінів групи В у пшоні більше, ніж у зернах інших злакових культур. Звідси підтримка нервової системи та обмінних процесів.
  • Пшоно – лідер за вмістом кальцію серед усіх інших каш. Містить 13% норми на 100 г.
  • Фолієвої кислоти вдвічі більше, ніж у пшениці та кукурудзі.
  • Фосфору в 1,5 раза більше, ніж у м’ясі.
  • Пшоно також багате фенольними сполуками, зокрема феруловою кислотою. Це впливає на швидке загоєння ран, захист шкіри та протизапальні властивості.
  • Катехіни у складі впливають на вивід з організму важких металів.
  • Завдяки клітковині, пшоно корисне для злагодженої роботи кишково-шлункового тракту.

Про глютен

  • Пшоно — безглютенова крупа.
  • Та через те, що зберігається на одному складі з іншими продуктами, може містити сліди глютену.
  • Пшоно можна спокійно вживати людям, що обмежують глютен або мають легкий ступінь непереносності. Якщо ж у вас діагностована целіакія, будьте обережними.

Як готувати пшоно?

  • Промийте крупу та замочіть на кілька годин або на ніч. Замочування «пробуджує» пшоно та збільшує корисні речовини в ньому.
  • Залийте крупу водою або рослинним молоком у співвідношенні 1:2.
  • Готуйте на маленькому вогні близько 20 хв до випаровування води.
  • Додайте сіль, спеції на смак та дайте 5 хвилин настоятися.
  • Можна вживати як самостійну страву або додавати до супів, салатів.

Чого не варто?

  • Вживати при індивідуальній непереносності продукту.