Насіння кунжуту білого (250 гр) Код/Артикул 199
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Насіння кунжуту.
Насіння без специфічного запаху і гіркоти, з приємним смаком. Цей сорт вирощується в Африці, він відрізняється від звичного Індійського кунжуту, що продається на ринках.
Вживати насіння можна додаючи в салати, кондитерські вироби, десерти. З них виходить чудовий напій - кунжутне молоко. Також можна приготувати кунжутну халу, пасту, соуси або сир.
Основа кунжутних жирів складена ненасиченими кислотами. Крім цього, насіння містить вітаміни групи В, аскорбінову кислоту, незначну кількість вітаміну А та Е, харчові волокна, унікальні фенольні сполуки сезаміну та сезамоліну. Також, мінерали, серед яких: кальцій, натрій, калій, магній, залізо та фосфор. За вмістом кальцію кунжут залишає позаду більшість молочних продуктів, а тому є чудовим джерелом цього макроелемента.
Кунжут має антиоксидантну властивість, служить профілактикою старіння, допомагає при схудненні.
Користь кунжутного насіння в косметичній промисловості - зволожувальні та пом'якшувальні властивості. Речовини, що містяться в ньому, дають можливість використовувати продукт при виробництві кремів і лосьйонів від засмаги, оскільки він не пропускає ультрафіолетове випромінювання.
У медицині кунжут використовують як лікувальний засіб не тільки при остеохондрозі, але ще для профілактики інших захворювань.
Користь кунжуту для жінок. Щоб полегшити стан маститу при грудному вигодовуванні (лактації), жінкам потрібно прикладати до запалених ділянок компреси з олії кунжутного порошку. Кунжутні насіння зменшують ризик виникнення раку молочних залоз, а ще сприяють притоку крові в малий таз. При змішуванні з маковим або лляним насінням продукт показує свої приховані властивості, виступаючи як сильний афродизіак. Головна користь кунжуту - у заміні статевих гормонів фітоестрогенами, що корисно для здоров'я жінок після 45 років.
Енергетична цінність на 100 г:
- 2640 кДж,
- калорійність – 631 ккал,
- білки - 20,5 г, жири - 61,2 г,
- вуглеводи - 11,7 г,
- клітковина – 14 г.
Кунжут містить (в 100 г насіння): жиророзчинні вітаміни (A, бета-каротин та E), водорозчинні вітаміни (B1, B2, B3 (PP), B4, B5, B6 та B9 мінерали: кальцій (60 мг), залізо, магній (345 мг), фосфор (667 мг), калій (370 мг), натрій, цинк, мідь, марганець незамінні та замінні амінокислоти - 3,2 г
Термін зберігання 24 місяці. Зберігати в сухому темному місці при t 15-25°C
Країна походження насіння: Мозамбік/Сомалі