Борошно кунжутне (250 г) Код/Артикул 199

Борошно кунжутне (250 г) Код/Артикул 199 від компанії greencard - фото 1
100 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
199
Виробник
Власне виробництво
Країна виробництва
Україна

Опис

Отправка только Новая Почта. Оплата при получении/на карту/счет без НДС/онлайн на сайте.

Борошно з насіння кунжуту.

Дієтичний продукт , з низьким вмістом жирності. Не містить глютену.

Склад: мелене насіння кунжуту білого (сирого), знежирені.

Харчова (поживна) цінність у 100 г: енергія - 1934.30 кДж, калорійність - 462 ккал, білки – 45 г, рослинні жири – 9 г, вуглеводи – 32 г

Термін зберігання 18 місяців. Зберігати при t до 26°С.

Країна походження насіння: Мозамбік

Вторинний продукт після приготування кунжутного масла в дубовому пресі. Насіння не нагрівалися, збережена жива структура мікроелементів, жирів, вітамінів.

Кунжутна борошно – це справжнє джерело корисних для людського організму речовин. У її складі присутні: замінні і незамінні амінокислоти, вітаміни (Е, T, вітаміни групи B), макро - і мікроелементи (кальцій, цинк, залізо, фосфор, магній, натрій, калій, марганець, мідь, селен), фенольні антиоксиданти (сезамол, сезамінол), антиоксиданти-лігнани (сезамін і сезамолін).

За змістом кальцію, необхідного для повноцінного формування зубів, кісткової і хрящової тканини кунжутна борошно лідирує серед інших рослинних продуктів. Вона чудово підійде в якості харчової добавки для зростаючого організму і спортсменів.

У борошні, отриманого з насіння кунжуту, в значній кількості присутні пектини і груба клітковина, нормалізують баланс корисної кишкової мікрофлори, активізують перистальтику шлунково-кишкового тракту і стимулюють процес очищення організму від всіляких шкідливих речовин (шлаків, токсинів, солей важких металів).

Її вживання рекомендується для профілактики остеопорозу, при хворобах серця, печінки, підшлункової (зокрема, діабеті), запальних і дегенеративних захворюваннях суглобів, анемії, астмі, тахікардії, гельмінтозі, виразках, хронічних запорах.

Кунжутную муку можна додавати в смузі, салати, каші, випічку або просто їсти з медом.

Рецепти

Кунжутне молоко

Інгредієнти:

  • кунжутна борошно – 2 ст. л.
  • тепла вода – 1 стакан
  • мед – 1 ч. л.

Приготування:

Додайте до кунжутного борошна воду, мед та перемішайте. Залежно від бажаної густоти можна додати ще трохи води або борошна. Потім напій можна процідити через мішечок для рослинного молока (за бажанням), щоб прибрати залишилися крихти макухи. Молочко готово!

Далі ви можете експериментувати і кожен день готувати напій з новим смаком і додатковою користю. Наприклад, у молоко можна додати корицю, ваніль, корінь імбиру, збити його в блендері разом з бананом або ягодами.

Кунжутна халва

Інгредієнти:

  • кунжутна борошно – 2 склянки
  • кокосова стружка – 0,5 склянки
  • какао або кероб – 1 - 1,5 ст. ложки
  • ваніль (за бажанням)
  • мед – 2 столові ложки (краще густий)

*в якості добавок можна використовувати трохи горіхів або родзинок

Приготування:

Кокосову стружку перемолоти і перемішати з кунжутною борошном. Додати подрібнені горіхи або родзинки (за бажанням), какао (кероб) і ваніль. Перемішати. Додати 1 ст. ложку меду і розтовкти суміш з допомогою ступки. За необхідності додати ще одну ложку і продовжувати розминати суміш. Вона повинна вийти густою, почати формуватися в грудки, але не розпливатися – важливо не переборщити з медом.

Щільно утрамбувати отриману суміш в будь-яку форму і поставити на 2 години в холодильник. Після того як суміш охолола, акуратно провести ножем по стінках форми, щоб полегшити виймання халви.

Приємного апетиту!