Борошно горіхове (250 г) Код/Артикул 199
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Борошно волоського горіха. Дієтичне, з низьким вмістом жирів
Склад: волоські горіхи, мелені, знежирені
Харчова (поживна) цінність у 100 г: 1482.12 кДж, калорійність - 354 ккал, білки – 15,20 г, жири – 5,20 г, вуглеводи – 7 г
Термін зберігання 18 місяців. Зберігати при t до 26°С.
Країна походження горіхів: Україна
Борошно волоського горіха містить вітаміни (А, Е, В, РР, С), мінеральні речовини (калій, натрій, фосфор, залізо, магній, кальцій, йод), незамінні амінокислоти і є прекрасним джерелом білка.
Горіхова борошно унікальна тим, що в її складі є велика кількість лецитину. Лецитин необхідний для оновлення пошкоджених клітин і працює як транспортний засіб для доставки до них поживних речовин. Крім того, лецитин утворює ⅓ захисних тканин спинного і головного мозку. Він також нормалізує діяльність нервової системи. Недолік цієї речовини, у свою чергу, може стати причиною недоумства, хвороби Паркінсона, розсіяного склерозу та інших нервових захворювань.
Волоський горіх стимулює розумову і фізичну активність, сприяє відновленню потенції, використовується для профілактики атеросклерозу.
Ще одна найцінніша складова горіховою борошна - клітковина. Проходячи по кишечнику, клітковина збирає весь накопичений на його стінках «сміття». В результаті поліпшується перистальтика кишечника, прискорюється обмін речовин і знижується вага.
Борошно можна вживати по 1 столовій ложці 1-2 рази на день, запиваючи теплою водою або додавати в смузі, салати, каші, супи.
Рецепти
Горіховий коктейль
Інгредієнти:
- борошно волоського горіха – 1 стакан
- вода – 0.5 склянки
- банан – 1 шт.
- ваніль – 1 ч. л.
- мед – 1-2 ч. л. (за смаком)
Приготування:
Змішайте всі складові в блендері до однорідної маси. В залежності від бажаної консистенції додайте води. Дуже швидкий і поживний коктейль готовий!
Живий зелений соус
Інгредієнти:
- пучок зеленого базиліка
- пучок петрушки
- пучок шпинату
- борошно волоського горіха – 1 стакан
- сирі соняшникове насіння – 1 ст. л.
- білий кунжут – 1 ст. л.
- часник – 2 зубчики невеликих
- лимонний сік
- оливкова олія
- сіль
Приготування:
Борошно і насіння змішайте і подрібніть в пасту. Перекладіть в зручну ємність. Зелень сполосніть під проточною водою, просушіть трохи, видаліть грубі стебла, якщо такі знайдуться. Складіть в чашу блендера, додайте трохи масла і часник, збийте.
Подрібнену зелень додайте до горіхів і як слід перемішайте. Додайте солі, лимонного соку, долийте масла, щоб отримати бажану консистенцію.
Якщо освоїли і відчули базу, варіантів добавок і створення особливих смакових відтінків може бути маса. Приємного апетиту!