Афганський казан-скороварка 8 л чорний Rashko Baba Код/Артикул 102 SSB-08

Афганський казан-скороварка 8 л чорний Rashko Baba Код/Артикул 102 SSB-08 від компанії greencard - фото 1
4 143 ₴
В наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
102 SSB-08
Виробник
Атма
Диаметр
360 мм мм
Высота
165 мм м
Вес
8.7 кг кг

Опис

Отправка только Новая Почта. Оплата при получении/на карту/счет без НДС/онлайн на сайте. Афганські казани - це особливий різновид казанів, що мають специфічну фігурну форму та функціональну кришку, що прикручується до посуду. В цілому конструкція подібна до скороварки. Принцип приготування той самий, але посуд товстостінний, що дозволяє використовувати його при вищих температурах і відповідно з меншими витратами часу. Афганський казан - універсальний посуд. В ньому можна виконати багато різних процесів: варити як у каструлі, смажити як у сковороді, тушкувати як в казані, готувати під тиском як в скороварці, готувати на парі як у пароварці. Також перевагою афганського казана є й те, що його можна використовувати не лише на плиті, а також і на відкритому вогні - на мангалі, на багатті, у печі тощо. Конструкція Казан товстостінний, литий, виконаний з алюмінію і зовні покритий термостійкою фарбою. Має форму горщика з опуклими боками, завуженими дном та вінцями. По боках має металеві ручки та петлі для кріплення коромисла. Особливої уваги заслуговує кришка казана. Вона дуже щільно притискається до казана гвинтом за допомогою спеціального литого коромисла. Між кришкою і казаном встановлений гумовий ущільнювач, що перешкоджає виходу пари по діаметру кришки. Зверху знаходятьсяі 2 клапани для стравлення пари і запобіжник. Процес приготування Наповнення. Готуючи в режимі скороварки казан заповнюють лише на ⅔ . В казан закладають продукти і додають рідину. Третина об'єму залишається порожньою. Контроль. В процесі приготування в казані утворюється пара, що заповнює вільний простір і створює тиск. Щоб тиск і кількість пари в казані були сталими, клапани стравлюють зайву пару під час приготування. Тому дуже важливо слідкувати за цим процесом щоб пара виходила рівномірно, коригуючи відповідно температуру нагріву. Для перемішування продуктів в процесі приготування не потрібно знімати кришку. Для цього слід встановити казан під кутом 30 градусів на підлогу або на землю і перекочувати його, тримаючись за ручку. Регулювання. Якщо пара з клапанів йде під сильним тиском, автоматично може також задіюватись запобіжний клапан. Це означає що потрібно зменшити температуру, а в крайньому випадку прибрати з вогню на пару хвилин. Завершення. По завершенні процесу приготування потрібно дочекатися поки казан трохи остигне і пара перестане виходити на зовні. Тільки після цього можна відкривати кришку. Не охолоджуйте казан занурюючи в холодну воду. Він має остигати поволі. Така технологія дозволяє зменшити час приготування багатьох страв вдвічи, а також зберегти яскравий колір, аромати і максимальну користь продуктів. Об'єм, л 8 Робочий об'єм, л 6.00 Вага, кг 4 Висота, мм 360 Діаметр горла, мм 155-170 Діаметр центру, мм 235 Діаметр дна, мм 190 Кількість порцій 5-6 Товщина стінки, мм 11 Робочий тиск, атм. 1.50 Робоча температура, °C 120